Алфа БК Универзитет
Вести
  • вебсајтови
    факултета

Вести

Испитни рок ЈУН-ЈУЛВЕСТ, 14.05.2018.

Поштовани студенти,

пријава испита за Јунски испитни рок почиње 23.05.2018. године и траје до 07.06.2018. године.

Студенти могу такође, да пријављују испите за јунски испитни рок од 07.06.2018- 12.06.2018. г., али уз плаћање накнаде у висини од 1.000,00 динара.

Јунски рок почиње 15.06.2018. и завршава се 25.06.2018. године.

-------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Пријава испита за Јулски испитни рок почиње 26.06.2018. године и траје до 30.06.2018. године.

Јулски рок почиње 02.07.2018. и завршава се 10.07.2018. године.

VII међународна конференција Језик, књижевност и емоције

VII међународна конференција Језик, књижевност и емоцијеВЕСТ, 11.05.2018.

Факултет за стране језике 18. и 19. маја на Алфа БК универзитету по седми пут организује међународну научну конференцију из области студија језика и књижевности. Тема овогодишње конференције, Језик, књижевност и емоције, привукла је велики број научника и уметника, тако да ћемо имати прилике да угостимо више од 60 колега из земље и иностранства – Русије, Пољске, Украјине, Румуније, Норвешке, Турске, Грузије, Алжира, Нигерије, Гане, Ирана, Сједињених Америчких Држава, Индије, Малезије, Бразила, као и из суседних земаља – Црне Горе, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине. 

Асистент Алфа БК универзитета - модератор и предавач на конференцији "Савезови дани спорта" на Економском факултету Универзитета у Београду.

Асистент Алфа БК универзитета - модератор и предавач на конференцији "Савезови дани спорта" на Економском факултету Универзитета у Београду.ВЕСТ, 07.05.2018.

Нa Eкoнoмскoм фaкултeту у Бeoгрaду 25. и 26. aприлa oдржaнa je првa кoнфeрeнциja “Сaвeзoви дaни спoртa”, кojу je рeaлизoвaлa студeнтскa oргaнизaциja Сaвeз студeнaтa Eкoнoмскoг фaкултeтa. Циљ кoнфeрeнциje биo je eдукaциja млaдих o знaчajу мeнaџмeнтa у спoрту, кao и упoзнaвaњe сa стaњeм у српскoм спoрту и њeгoвoj пoзициjи у oднoсу нa свeт.

Oвa кoнфeрeнциja oкупилa je oкo 200 студeнaтa кaкo сa фaкултeтa дoмaћинa, тaкo и сa других фaкултeтa Унивeрзитeтa у Бeoгрaду кao штo су: Фaкултeт спoртa и физичкoг вaспитaњa и Фaкултeт пoлитичких нaукa и привaтних унивeрзитeтa: Aлфa БК, Meтрoпoлитaн, Сингидунум и Фaкултeт  зa примeњeни мeнaџмeнт, eкoнoмиjу и финaнсиje.

ИТ сектор у Србији непрестано расте

ИТ сектор у Србији непрестано растеВЕСТ, 03.05.2018.

Према подацима Народне банке Србије о платном билансу за 2017. годину, извоз софтверских услуга достигао је вредност од чак 899 милиона евра, што представља раст од укупно 21% у односу на претходну годину, када је извоз износио 740 милиона евра.

Овакви подаци упућују на то да је у 2017. години ИТ сектор био најздравија привредна грана Србије, са трговинском салдом од 426 милиона евра у плусу, што чини готово половину трговинског салда сектора услуга.

ИТ сектор тако бележи непрекинути раст још од 2007. године, а ово је већ друга година заредом у којој остварује раст од 21%.

Стручна јавност очекује још већи раст извоза ИТ услуга. Ово је уједно и шанса да се привуку страни инвеститори и отворе нова радна места.

БК Група угостила надарене студенте и ученикеВЕСТ, 02.05.2018.

Најбољи студенти Алфа БК Универзитета, студенти из Ниша и ученици средње школе „Бора Станковић“ из Ниша бораве у Минску на позив БК Групе, њених оснивача  и Фондације Карић.

Најбољи студенти Алфа БК Универзитета у посети Минску и градилиштима БК ГРОУПВЕСТ, 01.05.2018.

       Најбољи студенти Алфа БК Универзитета и млади научници су, на позив породице Карић, а у организацији Карић фондације, посетили Минск, главни град Белорусије, како би упознали све лепоте овог града, али се и упознали са тим шта БК компанија ради и гради у белоруској престоници.

Празник рада - нерадни даниВЕСТ, 26.04.2018.

Обавештавамо студенте и запослене Алфа БК универзитета да ће 30. април, 1. и 2. мај 2018. године, бити нерадни дани, због обележавања државног празника - Празника рада.

Први радни дан на нашем Универзитету је четвртак, 3. мај 2018. године.

Желимо Вам пријатне дане празника.

У дијалогу култура. Јанко Купала и СрбијаВЕСТ, 25.04.2018.

Поштовани,

јуче смо имали част и задовољство да на нашем АЛФА БК универзитету присуствујемо свечаном отварању изложбе посвећене једном од највећих белоруских писаца двадесетог века - Јанку Купали, као и презентацији изложбеног пројекта У дијалогу култура. Јанко Купала и Србија“.
Уз присуство амбасадора Белорусије у Србији, његове екселенције Валерија Бриљова,  гостију из Амбасаде Белорусије, Државног музеја књижeвности „Јанка Купала“ и бројних професора и студената АЛФА БК универзитета презентован је кратак филм  посвећен класику белоруске поезије, једном од оснивача савремене белоруске књижевности Јанку Купали, али исто тако и културно-историјским спонама које повезују белоруски и српски народ.

Позивница за отварање изложбеног пројекта „У дијалогу култура. Јанка Купала и Србија“

Позивница за отварање изложбеног пројекта „У дијалогу култура. Јанка Купала и Србија“ВЕСТ, 23.04.2018.

Амбасада Републике Белорусије у Републици Србији, Државни музеј књижевности „Јанка Купала“ и Алфа БК Универзитет у Београду
имају част да Вас позову на отварање изложбеног пројекта

У дијалогу култура. Јанка Купала и Србија“.

Изложба је посвећена класику белоруске поезије, једном од оснивача савремене белоруске књижевности Јанку Купали,
као и повезаности белоруске и српске културе.

Церемонија отварања одржаће се 24. априла 2018. године у 12 часова у амфитеатру А1, на нашем АЛФА БК универзитету.

Добродошли!!!

Са поносом вам представљамо господина Агрон ФератијаВЕСТ, 20.04.2018.

Данас је на Алфа БК универзитету у 11 часова, пред комисијом  у сaстaву ректора прoф. др Слaвка Вукше, прeдсeдник кoмисиje, прoф. др Joзeфине Бeкe Tривунaц, мeнторке и проректорке за наставу прoф. др Mиљaнa Бaрjaктaрoвић, одбрањен магистарски рад  господина Агрона Фератија, на тему:

УПРAВЉAЊE У ПРУЖAЊУ ХУMAНИTAРНИХ УСЛУГA НA ДAЉИНУ  - НOВA ПAРAДИГMA ПOMOЋИ

Бесплатни курс енглеског језика за средњошколце!

Бесплатни курс енглеског језика за средњошколце!ВЕСТ, 10.04.2018.

Факултет за стране језике, Алфа БК универзитета,  организује бесплатни интерактивни пролећни курс енглеског језика за средњошколце у трајању од 8 недеља.

Студенти, срећан вам Дан студената!ВЕСТ, 04.04.2018.

Данас је Дан студената, 4. Април.

Сваке године 4. Април се обележава у знак сећања на велике демонстрације које су у априлу 1936. Године организовали студенти у Београду против јачања фашизма у земљила 1936. године. Уједно, ово је дан сећања на студента права Жарка Мариновића који је тада убијен у сукобима који су избили широм Београда.

Априлски испитни рок и ускршњи празнициВЕСТ, 02.04.2018.

Поштовани студенти, колегинице и колеге,

за време априлског испитног рока и ускршњих празника,  у периоду од 02.04.-11.04.2018 године, настава се неће одржавати .

Са поштовањем,

проф.др М. Барјакатровић
проректор за наставу

Међународни научни скуп - ЗЕЛЕНА ЕКОНОМИЈА И ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Међународни научни скуп - ЗЕЛЕНА ЕКОНОМИЈА И ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕВЕСТ, 26.03.2018.

Научно-стручно друштво за заштиту животне средине Србије EKOLOGICA у сарадњи са Алфа БК универзитетом организују Међународни научни скуп - ЗЕЛЕНА ЕКОНОМИЈА И ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ.

Поводом одржане представе "Три гвинеје"ВЕСТ, 23.03.2018.

У среду, 21.03.2018. године у 18 часова, на нашем Алфа БК универзитету имали смо част да уживамо у представи „Три гвинеје“ Вирџиније Вулф, у режији Бојана Милосављевића, у изведби четри младе даме: Вање Халупе, Елене Настић, Луне Шкопеље и Софије Стојановић.

Данас је први дан пролећа!

Данас је први дан пролећа!ВЕСТ, 20.03.2018.

Данас, у уторак, 20. марта, тачно у 17 сати и 15 минута почиње пролеће!

Позивница за представу "Три гвинеје"

Позивница за представу "Три гвинеје"ВЕСТ, 19.03.2018.

Велико нам је задовољство да вас позовемо на представу „Три гвинеје“, сценске адаптације прва два дела истоименог есеја Вирџиније Вулф, са додатом поезијом песника Вилфреда Овена.

У поменутом есеју Вирџинија анализира друштвени положај жена и моћ коју оне имају у друштву. Посебан фокус је на образовању и његовом односу према милитаризму, што се симболично одражава и у називу есеја. Гвинеја је новчић који се ковао од злата из афричке колоније све до 1816. године, а прилагао за унапређење образовања жена у Енглеској.

Најава представе "Три Гвинеје"ВЕСТ, 14.03.2018.

Представа „Три гвинеје“ је сценска адаптација прва два дела истоименог есеја, једног од последњих радова Вирџинијe Вулфса додатом поезијом песника Вилфреда Овена. Представа је у форми сценског есеја и траје око 60 минута.  Након сваке представе организована је дебата са публиком у трајању до 45 минута, а на теме родних односа у друштву и антифашизма. 

Алфа БК универзитет на Сајму образовања EduFairВЕСТ, 12.03.2018.

У петак и у суботу, 09. и 10. марта 2018. године одржаo се Сајам образовања EduFair, на ком je АЛФА БК универзитет представиo своје програме.