Алфа БК Универзитет
Свечано затворена недеља културе Венецуеле на Алфа БК универзитету
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Свечано затворена недеља културе Венецуеле на Алфа БК универзитету

Свечано затворена недеља културе Венецуеле на Алфа БК универзитету

ВЕСТ, 18.12.2015

Претходна четири дана, од  14. до 17. децембра, на Алфа БК универзитету била су посвећена Недељи културе Венецуеле.

Недеља културе Венецуеле

Првог дана манифестацију су отвориле отправница послова амбасаде Боливарске Републике Венецуеле у Србији, гђа. Диа Надер де Ел Андари и ректорка Алфа БК универзитета, проф. др Мила Поповић Живанчевић. Публика је имала прилику да види краћи видео о Венецуели, извођење типичних фолклорних плесова ове земље, као и да чује наступ венецуеланског музичара Хосеа Феликса Себаљоса. У оквиру представљања гастрономског наслеђа Венецуеле послужена је и типична храна ове земље.

Другог дана посетиоци су имали прилику да се боље упознају са актуелним политичким животом Венецуеле, а отправница послова гђа. Диа Надер де Ел Андари била је и више него расположена да одговори на сва питања присутних.

Трећи дан био је посвећен представљању књига које су са шпанског на српски језик преведене захваљујући амбасади Боливарске Републике Венецуеле у Републици Србији.

Четвртог, последњег дана, обележено је 185. година од смрти Симона Боливара, а присутни су се заједно подсетили есеја Симон Боливар Ослободилац, који је Иво Андрић написао пре 85 година. Исти есеј Амбасада је посебно штампала поводом наведених годишњица, а сви присутни добили су по примерак на поклон. Манифестација је закључена пројекцијом филма Боливар, човек текоћа.

Алфа БК универзитет захвалан је венецуеланским пријатељима на сарадњи и поносан што може да допринесе промоцији како других култура, тако и своје.

Одлучни смо да истрајемо у градњи мостова који ће нас спајати са другим земљама и бити постојани у свим друштвеним околностима, баш као на Дрини ћуприја.

Увек први!