Алфа БК Универзитет
Потписан Уговор о пословној сарадњи Алфа БК универзитета и „Железница Србије“ АД
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Потписан Уговор о пословној сарадњи Алфа БК универзитета и „Железница Србије“ АД

Потписан Уговор о пословној сарадњи Алфа БК универзитета и „Железница Србије“ АД

ВЕСТ, 12.05.2017

У просторијама Алфа БК универзитета у Београду 10. маја 2017. године потписан  је  Уговор о пословној сарадњи између нашег Универзитета и „Железница Србије“ АД

Проф. др Славко Вукша, ректор Алфа БК универзитета и  г. Мирослав  Стојчић, генерални директор „Железница Србије“ АД , потписали су 10. маја  Уговор о пословној сарадњи, којим се дефинише сарадња у области образовања запослених у железничком сектору и реализација заједничких развојних пројеката. Овим Уговором наш Универзитет омогућава запосленима у железничком сектору да студирају на једном од наших пет акредитованих факултета под повољнијим условима у односу на важеће. Оваква повољност у студирању омогућена је запосленима у све четири компаније железничког сектора, као и члановима њихових породица.

Проф. др Славко Вукша истакао је велико задовољство што су „Железнице Србије“ АД, као изузетно значајна и велика компанија са дугом традицијом, међу првим јавним предузећима у земљи  које су  препознале значај оваквог вида образовања запослених и најавио бројне активности које могу бити заједнички реализоване.

Генерални директор „Железница Србије“ АД, г. Мирослав Стојчић истакао је значај образовања запослених, не само када је реч о новим и савременијим технологијама које се све више примењују на железници, већ и о преквалификацији и доквалификацији радне снаге као неизбежних у процесу реструктурирања, које се реализује у српским железницама.

Приликом потписивања Уговора о сарадњи било је речи и о могућностима нових заједничких пројеката, као што су прихватање студената Универзитета на студентску праксу, организовање стручних предавања, реализација медијских активности на промоцији овог пројекта, као и о бројним другим темама.

На овај начин Алфа БК универзитет учвршћује везе са привредом, показује друштвену одговорност и спремност да образовање учини доступнијим, а својим студентима нуди праксу, драгоцена искуства и отвара врата потенцијалног  будућег запослења.