Алфа БК Универзитет
Одржано представљање књиге др Маје Херман Секулић "Скице за портрете"
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Одржано представљање књиге др Маје Херман Секулић "Скице за портрете"

Одржано представљање књиге др Маје Херман Секулић "Скице за портрете"

ВЕСТ, 21.12.2016

Дана 21. децембра 2016. године по први пут је у Србији представљењо обновљено издање књиге "Скице за портрете", књижевнице и есејисте др Маје Херман Секулић.

Маја Херман Секулић је међународно позната и призната српска књижевница, песникиња, књижевна критичарка, естеијста и преводилац. Она је прва жена која је докторирала на Принстону, на коме је касније и предавала. Била је, такође, и гост-предавач на Харварду, као и другим престижним универзитетима. Имала је прилику да се упозна и буде близак пријатељ са многим познатим личностима из света и Србије, да се дружи са писцима и крижевним критичарима, као што су, код нас, Данило Киш, или, Харолд Блум.

Овај догађај је отворила деканка Факултета за стране језике, Алф БК универзитета, проф. др Маја Ћук, после чега је Ирина Којчић представила др Мају Херман Секулић. Свима присутнима се потом обратио Драгољуб Којчић, директор Завода за уџбеника и издавач књиге "Скице за портрете". Говорио је о др Маји Херман Секулић, њиховом познанству, као и њеном великом значају у оквирима светске књижевности.

Затим се присутнима обратила и сама Маја Херман Секулић,  причајући прво о својој већ објављеној краткој књизи о Николи Тесли. Потом је причала о својим познанствима са истакнутим америчким књижевницима и књижевним критичарима, помињући и по коју анегдоту. Прочитала је и одломке из своје, још увек необјављене књиге "Скице за портрете", који су садржавали и детаље са истакнутим личностима америчке књижевности, као што су Харолд Блум и Јозеф Бродски.

После представљања књиге, др Маји Херман Секулић су се обратили и присутни питањима која су се дотицала њених других дела, као и познанстава са истакнутим личностима америчке политичке сцене.

Овом посетом успостављен је добар однос Алфа БК универзитета, Завода за уџбенике и овако истанкуте књижевне критичарке и књижевнице као што је др Маја Херман Секулић.