Алфа БК Универзитет
Одржана XIII Међународна научна конференција "Спорт у транзицији"
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Одржана XIII Међународна научна конференција "Спорт у транзицији"

Одржана XIII Међународна научна конференција "Спорт у транзицији"

ВЕСТ, 26.05.2017

На Факултету за менаџмент у спорту Алфа  БК универзитета 26. маја 2017. године одржана је  XIII Међународна научна конференција Спорт у транзицији,  као једина из Србије уврштена у годишњи програм конференција Међународног олимпијског комитета. Конференција је одржана у сарадњи са Факултетом спорта и тјелесног одгоја Универзитета у Сарајеву, Факултетом за физичку културу, спорт и здравље Универзитета Св. Кирил и Методиј у Скопљу, ФИЕП-овом (FIEP) европском секцијом за историју физичке културе, Олимпијским комитетом Србије, Спортским савезом Србије и Републичким заводом за спорт и медицину спорта.

На отварању конференције гостима су се обратили проф. др Драган Животић, декан и председник Организационог одбора Конференције и проф. др Виолета Шиљак, редовни професор и председник Научног одбора Конференције. Након њих поздравне речи су упутили суорганизатори проф. др Алмир Машала, проф. др Иван Анастасовски, проф. др Ненад Живановић, Милош Миленковић и Бобана Беријан.  

Прилику да се скупу обрате искористили су и покрајински секретар за високо образовање и научно-истраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић.

Након уводних предавања која су одржали проф. др Жарко Костовски и Милош Миленковић, потписан је уговор између нашег факултета и Покрајинског завода за спорт и медицину спорта.

Непосредно пред почетак рада по сесијама одржана је промоција уџбеника проф. др Алмира Машале  «Институционални оквири  менаџмента у спорту», о којој су говорили проф. др Драган Животић и сам аутор.

Рад по сесијима настављен је у четири тематске области.