Алфа БК Универзитет
Њ. Е. Владимир Чушев постао је почасни доктор Алфа БК универзитета и одржао предавање на тему „Белорусија у односима са Србијом и светом“
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Њ. Е. Владимир Чушев постао је почасни доктор Алфа БК универзитета и одржао предавање на тему „Белорусија у односима са Србијом и светом“

Њ. Е. Владимир Чушев, почасни доктор Алфа БК универзитета

ВЕСТ, 20.12.2016

Дана 20. децембра 2016. године у амфитеатру А1 Алфа БК универзитета одржана је церемонија доделе почасног доктората Њ. Е. Владимиру Чушеву, амбасадору Белорусије, у оквиру које је амбасадор одржао предавање на тему „Белорусија у односима са Србијом и светом“.

Церемонија, којој су присуствовали амбасадори Кине, Венецуеле, Ирана, Босне и Херцеговине, као и бројни други представници дипломатског кора, започела је минутом ћутања руском амбасадору убијеном јуче у Анкари, после чега су интониране химне, прво белоруска, па затим и српска. Свечани скуп је отворио представник власника Универзитета, народни посланик г. Драгомир Ј. Карић. Поздравио је дипломатски кор, професоре, студенте, запослене на Универзитету, представнике медија и све присутне и пожелео Њ.Е. Чушеву добродошлицу у Алфа БК породицу.

Свим окупљенима потом се обратио ректор Алфа БК универзитета, проф. др Славко Вукша, који је упутио поздраве белоруском председнику Александру Лукашенку. Након ректоровог обраћања, присутни су имали прилике да виде кратак видео о Белорусији, после чега је прочитана биографија Њ. Е. Владимира Чушева.

Затим се и сам амбасадор обратио свима присутнима, захваљујући се на позиву и истичући српско-белоруску повезаност. У свом предавању о односима Белорусије са Србијом и са светом, г. Чушев је нагласио добре политичке и трговинске односе између наше две земље које белорусија планира надаље да гради и развија, чему доприноси и безвизни режим који постоји још од 1999. године. Поменуо је у том контексту и Заједницу независних држава као место за дијалог и економски развој који је могућ због слободне трговине. Њ. Е. Чушев је притом изразио и жељу за изградњом Европе без граница.

Амбасадор је посебно истакао импознатне пројекте БК групе у Белорусији и подвукао да су они прави пример инвестиција, међународне сарадње и улагања у будућност.

Затим су уследила и бројна студентска питања, на које је Њ. Е. Чушев са задовољством одговарао, завршивши поруком студентима да треба вредно да раде и шире своје видике и да успех неће изостати.

После предавања, Њ. Е. амбасадору Белорусије, Владимиру Чушеву, уручен је почасни докторат Алфа БК универзитета, а такође му је уручен и поклон од стране г. Драгомира Ј. Карића - књига "Годишњи обичаји у Срба".

И овог пута је Алфа БК универзитет потврдио своје добре односе и сарадњу са Белорусијом.

УВЕК ПРВИ да подржимо будућност своје земље и студената!