Алфа БК Универзитет
Језик, књижевност и природа - девета међународна научна конференција Факултета за стране језике
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Језик, књижевност и природа - девета међународна научна конференција Факултета за стране језике

Језик, књижевност и природа - девета међународна научна конференција Факултета за стране језике

ВЕСТ, 23.09.2020

Факултет за стране језике 25. и 26. септембра на Алфа БК Универзитету организује међународну научну конференцију из области студија језика и књижевности. Тема овогодишње конференције Језик, књижевност и природа, привукла је велики број научника, тако да ћемо имати прилике да чујемо излагања око 50 колега из земље и иностранства – Сједињених Америчких Држава, Кореје, Норвешке, Израела, Немачке, Мађарске, Румуније, Хрватске и Македоније. Рад на конференцији одвијаће се у осам секција, уживо и путем онлајн апликација.

Језик, књижевност и природа - девета међународна научна конференција Факултета за стране језике

Посебно нам је задовољство да најавимо пленарне предаваче. На отварању конференције професорка Радојкa Вукчевић, са Филолошког факултета у Београду, говориће о игри пејзажа у америчкој књижевности, док ће професорка Свенка Савић са Универзитета у Новом Саду, представити своја виђења о стандардизацији родно осетљивог српског језика. Трећи пленарни излагач је професор Џон Кокс, са Државног универзитета Северне Дакоте, који ће говорити о изненађујуће сличној природи историје и књижевног превода. Другог дана конференције, путем апликације Зум, обратиће се проф. Џејн Матисон Екстам, са Универзитета у Естфолду у Норвешкој, на тему књижевности као културне екологије.

Са поносом можемо истаћи да смо, током девет година организације годишњих научних скупова, остварили бројне контакте и формирали пријатељства са колегама из различитих крајева света, којима смо захвални на дугогодишњој сарадњи и подршци. Надамо се да ће овогодишња конфернција бити лепа прилика за нове сусрете, стицање нових знања и успешну размену идеја.