Алфа БК Универзитет
Директор Националног центра правне информације Републике Белорусије гост Алфа БК универзитета
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Директор Националног центра правне информације Републике Белорусије гост Алфа БК универзитета

Директор Националног центра правне информације Републике Белорусије гост Алфа БК универзитета

ВЕСТ, 01.06.2017

Г. Јевгениј Коваленко, директор Националног центра правне информације Републике Белорусије, јуче је одржао предавање на Алфа БК универзитету

Г. Коваленко је у присуству ректора проф. др Славка Вукше, представника оснивача, породице Карић, запослених и студентата Алфа БК универзитета, гостију и представника медија јуче представио белоруски Национални центар правне информације.

Ова институција бележи две деценије постојања и данас представља и функционише под администрацијом председника. Она обједињује све правне акте и информације, од локалних до највиших државних и међународних које се тичу Белорусје, а које ступају на снагу тек пошто их Центар објави. Ради праворвемене реакције, Центар ради 24 часа дневно током целе године.

Сврха постојања Центра је доступност правних информација, како институцијама, тако и грађанима Белорусије, али и свима који су на пословни или на боло који други начин упућени на белоруско законодавство. Центар такође даје мишљење о квалитету и интервенише истим поводом на достављеним информацијама.

Сва документација Центра, посебно је нагласио г. Коваленко, је дигитализована и јавно доступна, а постоје и бројни форуми и места за расправу, како о актуелним, тако и о документима која су у процесу усвајања.

На крају, заинтересовани слушаоци постављали су питања на која је наш гост радо и детаљно одговарао.

Алфа БК универзитет традиционално гаји одличне односе са Републиком Белорусијом и њеним иституцијама, али и са представницим других земаља, верујући да су мостови сарадње предуслов друштвеног просперитета.