Алфа БК Универзитет
Алфа БК универзитет прославио крсну славу
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Алфа БК универзитет прославио крсну славу

Алфа БК универзитет прославио крсну славу

ВЕСТ, 20.01.2017

Данас Алфа БК универзитет прославља своју крсну славу, Св. Јована Крститеља, која је уједно и слава породице Карић.

Слава је, како то и обичаји налажу, обележена у кругу свечара – оснивача, студената, професора, менаџмента и осталих запослених на Универзитету и најближих пријатеља. Као и увек, гђа. Миланка Карић и г. Драгомир Ј. Карић, присуствују овој свечаности, а данас је, на велико задовољство свих окупљених, са нама био и г. Богољуб Ј. Карић.

Присутне је прво поздравио домаћин славе, ректор Универзитета, проф. др Славко Вукша. Након што је свештеник, у присуству хора који је додатно допринео свечаном тону, пресекао славски колач, окупљенима се обратио г. Богољуб Ј. Карић, осинивач ове престижне образовне институције.

Г. Карић је изразио велико задовољство и личну радост, што након више од деценије може да присуствује прослави на Универзитету.

Подсетио је да је на данашњи дан пре тачно 45 година у Ђаковици, на Косову и Метохији, основана прва приватна породична фирма у оно време – „Косово универзум“, којој је народ наденуо име по власницима браћи Карић, те је она годину дана касније и преименована у компанију „Браћа Карић“. Од тада, до данашњег дана, компанија је забележила бројне успехе у Србији, региону, на простору бившег Совјетског Савеза, али и у читавом свету. Упркос бројним недаћама и неприликама, подсетио је г. Карић, БК група са свим својим јединицама, данас је лидер у свету грађевине, где води најозбиљније пројекте и послове.

Г. Карић је, такође, подсетио да се данас навршава 25 година од оснивања нашег Универзитета, првог приватног универзитета на овим просторима, који је изнедрио најбоље кадрове, данас руководеће у свету бизниса.

Изразивши радост и рекавши да је његова највећа победа што је данас ту са окупљенима, г. Карић је посебно поздравио студенте Алфа БК универзитета, потврдивши им да избором наше институције, бирају сигурну будућност и да ће Алфа БК студент бити тај који још у студентским данима може да заради за своје школовање, а у каснијим, професионалним, да буде најбољи кадар на најбољим радним позицијама.

Свим нашим студентима и запосленима, као и породици Карић, желимо срећну крсну славу и још много деценија успешног рада, како Алфа БК универзитету, тако и целој БК групи.

УВЕК ПРВИ, УВЕК ЗАЈЕДНО!

Више детаља на: http://www.bktvnews.com/info/drustvo/alfa-bk-univerzitet-obelezio-slavu-sveti-jovan-krstitelj-foto/85647