Алфа БК Универзитет
Академија уметности
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Факултети / Академија уметности

Академија уметности

Академија уметности у Београду ужива дводеценијски углед акредитоване високошколске институције која своје студенте припрема за глобални свет професионализоване драмске и аудио-визуелне уметности. 

Академија уметности

више информација сазнајте на вебсајту Факултета  akademijaumetnosti.edu.rs

Узимајући у обзир брзину развоја науке и технологије, сугестије студената и сопствена знања и искуства, Академија је акредитовала иновиране студијске програме основних академских студија, додајући им нови квалитет, а то су:

  • четворогодишње основне академске студије (ЕСПБ 240) у области Драмских и аудиовизуелних уметности и Интердисциплинарних области уметности

Глума

Филмска и телевизијска режија и монтажа

Фотографија и камера

Музичка продукција и дизајн звука

Продукција у уметности и медијима

 

  • једногодишње мастер академске студије (ЕСПБ 60) у области Драмских и аудиовизуелних уметности

 

Креирање имиџа у уметности и медијима – мастер програм

 

Дипломом Академије уметности у Београду оправдано се може: конкурисати за ангажман у театрима, галеријама, филмским или радијским и телевизијским кућама, агенцијама и мултимедијалним пројектима; закорачити у каријеру професионалца и уметника, или / и наставити мастер, специјалистичке и докторске студије широм света.

 

Студенти Академије током свог школовања са успехом наступају на сценама наших најугледнијих театара, снимају, режирају и монтирају игране и документарне филмове, телевизијске емисије, радио драме, музичке догађаје, организују бројна културна дешавања и сл .

Њихови драмски текстови уврштени су у редовне репертоаре водећих српских позоришта, док су њихова фотографска остварења изложена у престижним галеријама и красе промотивне материјале најзначајнијих домаћих и светских компанија.

На Академији уметности дипломирало је преко 1100 студената, који су током свог школовања освојили више од  200 домаћих и међународних награда и признања у области филмског, позоришног и телевизијског сваралаштва.

Предавачи на Академији уметности су једни од најеминентнијих уметника и професора у нашој земљи, чији углед, уметничко стваралаштво и педагошки рад из године у годину опредељује све већи борј студената који уписују наш факултет. Међу њима су: Мирјана Карановић, Небојша Дугалић, Драгана Варагић, Драгољуб Елчић, др Душан Петровић, др Милан Радовановић, Радослав Владић, Драшко Плавшић, Гордана Зафрановић, др Светлана Безданов Гостимир, др Ива Драшкић Вићановић, др Дејана Прњат и многи други.

Нашим студентима обезбеђујемо савремену опрему и адекватне просторе који омогућавају квалитетно извођење наставе и самосталну реализацију вежби у складу са светским стандардима. Својим студентима обезбеђујемо адекватан простор за богату уметничку, научну и стручну сарадњу и размену, као и приступ најзначајнијим фестивалима филмског, позоришног и телевизијског стваралаштва.

 

Академија уметности негује окружење које омогућава да се већина постигнућа успешно оствари у креативној размени.